Via Google+ delen:

Zout afname

Kikkoman heeft meerdere jaren de gezonde eigenschappen van de natuurlijk gebrouwen sojasaus bestudeerd. De meest recente ontdekking toont aan dat sojasaus wereldwijd tot 50% van de zouttoevoeging in reguliere voedingsproducten kan verminderen, terwijl de smaak voor de consumenten hetzelfde blijft. 

Jij kunt al van deze gezonde verandering genieten door tijdens het koken of op tafel  simpelweg het zoutpotje te vervangen voor Kikkoman Sojasaus. 

Een gezond voedingspatroon met Kikkoman

Door simpelweg zout door Kikkoman´s natuurlijk gebrouwen sojasaus te vervangen jun je de dagelijkse zoutinname aanzienlijk verminderen!

De vijf basis smaaksensaties (zoet, zuur, zout, bitter en de umami smaak) werken met elkaar samen. Kikkoman Sojasaus bevat veel natuurlijke umami (hartige smaak). 

Umami zorgt dat een zoutige smaak zodanig wordt versterkt dat je de hoeveelheid zout in je voeding en tijdens het koken kunt verminderen, zonder dat de smaaksensatie verloren gaat.  

Toepassingen voor thuis

  • Sladressings (tot 50% zoutafname mogelijk2))
  • Soep (tot 24% zoutafname mogelijk3))
  • Wokken (tot 29% zoutafname mogelijk2))

 

 

 

1) J. Mojet, et al. Chem. Senses 29: 671–681, 2004
2) S. Kremer, et al. J. Food Science  Vol.74 (6), 2009
3) S. Kremer, et al. Food Quality and Preference 27, 179–190, 2013
4) M. M. McGough, et al. Meat Science  91, 69–78, 2012

Toepassingen in de voedingsindustrie

  • Kant-en-klaar soepen (tot 33% zoutafname mogelijk3))
  • Gemarineerd vlees (tot 29% zoutafname mogelijk2) )
  • Sauzen (tot 50% zoutafname mogelijk2))
  • Brood (tot 39% zoutafname mogelijk3))
  • Ham, worst (tot 35% zoutafname mogelijk4))