Via Google+ delen:

Aziatische, romige pompoensoep met bladerdeeggebak

Aziatische, romige pompoensoep met bladerdeeggebak

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2257 kJ / 539 kcal

Voor de pompoensoep:

  • 600 g pompoen, bijv. hokkaido
  • 1 aardappel
  • 2 wortels
  • 10 g gember
  • 2 sjalotjes
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 1 knoflookteentje
  • 20 g boter
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 stengel citroengras
  • 4-6 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus

Voor het bladerdeeggebak:

  • 110 g bladerdeeg, diepvries
  • 1 eidooier
  • 1 eetl. room
  • pompoenpitten
  • sesamzaad

Bereiding

Bereidingstijd: 50 min

Pompoen in blokjes snijden, aardappel en wortelen schillen en klein snijden Gember, sjalotten en knoflook schillen. Chili wassen, halveren en de pitten en tussenwanden verwijderen. Alles fijn hakken.

Boter smelten, kleingesneden groenten en pompboenblokjes aanbraden, met kokosmelk en groentebouillon overgieten. Citroengras over de lengte halveren en ca. 20 minuten meekoken. Citroengras eruit nemen, de soep met een pureerstaaf pureren en met sojasaus op smaak brengen.

Terwijl de soep kookt voor het bladerdeeg het iets ontdooide bladerdeeg uitrollen, met een steekvorm naar wens manen en sterren uitsteken. Eigeel met room roeren en de bladerdeegdeeltjes ermee bestrijken, met pompoenpitten en sesamzaad bestrooien. In de bakoven bij 180 °C in ca. 8 minuten goudgeel bakken. Bij de soep serveren.