Kikkoman Group

Kikkoman: wereldwijd marktleider voor Japanse sojasaus

De Kikkoman-groep heeft zijn wortels in de productie en in de verkoop van sojasaus. Miljoenen mensen overal ter wereld kennen en gebruiken de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman. In Japan en overal ter wereld is Kikkoman ook in andere, deels aangrenzende gebieden werkzaam. Zo heeft Kikkoman dochterbedrijven op het gebied van farmaceutische artikelen, wijn, likeur, vruchtensappen, tomatenproducten en Aziatische voedingsmiddelen opgezet of heeft het aandelen in bestaande bedrijven in deze branches. Bovendien is Kikkoman via dochterbedrijven ook werkzaam op het gebied van restaurant en handel. Bovendien is de JFC International-groep een van de grootste groothandelaren van originele Aziatische levensmiddelen.

Wereldwijd bezit Kikkoman fabrieken

Meer dan 7.000 mensen werken mee aan de ontwikkeling van het Japanse bedrijf in vestigingen in Japan, Singapore, Taiwan, China, Australië, Canada, de VS en Europa. Kikkoman heeft elf productiefaciliteiten voor sojasaus in Japan, de VS, Singapore, Taiwan, China, Nederland en Brazilië.

Kikkoman verovert de Europese markt

In 1973 opende Kikkoman een Japans restaurant in Düsseldorf, Duitsland. Hier konden fijnproevers beleven, hoe goed sojasaus past bij alle mogelijke soorten ingrediënten. En leren, hoe men sojasaus thuis gebruikt. De verkoop werd actief gestimuleerd met het uitdelen proefhapjesin levensmiddelzaken en door recepten voor het gebruik van sojasaus. De hieruit voortvloeiende toename van de omzet kwam vooral tot stand door de vraag in Duitsland.

Om de toenemende behoefte aan sojasaus in Europa te kunnen dekken, werd in oktober 1997 officieel de eerste Europese brouwerij van Kikkoman in het Nederlandse Hoogezand-Sappemeer geopend. Vanuit deze fabriek wordt ook tegenwoordig nog heel Europa beleverd met Kikkoman sauzen.