Via Google+ delen:

Vragen & antwoorden

Hoe kan ik sojasaus goed doseren?

Hoeveel sojasaus u toevoegt, is afhankelijk van het gerecht dat u bereidt en natuurlijk van uw persoonlijke smaak. Het voordeel van Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus: u kunt uw gerecht eigenlijk nooit 'te sterk kruiden'. Kikkoman ondersteunt namelijk de eigen smaak van de ingrediënten, zonder te overheersen. Andere sojasauzen daarentegen, vooral chemisch vervaardigde sauzen, kunnen door het intensieve, kunstmatige aroma snel een overheersende smaak hebben.

Heb ik eigenlijk nog zout nodig als ik sojasaus gebruik?

Als u uw gerecht met sojasaus kruidt, hoeft u geen zout meer te gebruiken. Sojasaus is een ideale zoutvervanger! Bovendien is er voor iedereen die bewust geen zout wil gebruiken of de zoutconsumptie wil verminderen, is er Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus 43 % minder zout.

Hoe moet ik sojasaus bewaren?

U kunt de geopende fles het beste gekoeld bewaren. Dit beschermt de sojasaus tegen licht- en temperatuurinvloeden.

Past sojasaus alleen bij Aziatische gerechten?

Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus is een universele smaakmaker – ook al ligt de oorsprong in Azië. Ze past niet alleen uitstekend bij Aziatische gerechten, maar ook perfect bij de mediterrane keuken – van soep tot sla, van vlees tot vis, van groente tot pasta.

Waaraan kan ik natuurlijk gebrouwen sojasaus herkennen?

Aan de kleur, de smaak en het aroma. Het is natuurlijk niet mogelijk om de saus in de supermarkt te proeven. Kijk daarom goed op de ingrediëntenlijst. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt alleen gemaakt van de vier zuivere ingrediënten sojabonen, tarwe, water en zout en bevat geen kleurstoffen of smaakversterkers. Bovendien is de saus natuurlijk gebrouwen.

Bevat Kikkoman kunstmatige additieven?

Nee, Kikkoman sojasaus bestaat uitsluitend uit de vier zuivere ingrediënten sojabonen, tarwe, water en zout, waarvan in een natuurlijk brouwproces Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt vervaardigd. Er worden geen additieven toegevoegd.

Is er een verschil tussen de sojasaus uit de designfles en de saus uit de 'normale' fles?

Nee, er is geen verschil. Bij beide producten betreft het dezelfde natuurlijk gebrouwen sojasaus. Alleen de fles is anders. De designfles is een klein decoratief element voor op tafel. Het is een optisch zeer aantrekkelijke dispenser waarmee het verfijnen gewoon leuker wordt. De designfles kan overigens worden bijgevuld en in de vaatwasmachine worden gereinigd.

Wat is het verschil tussen Chinese en Japanse sojasauzen?

De brouwtijd van de Chinese sojasauzen is meestal korter dan die van de Japanse. Bovendien hebben tal van Chinese sojasauzen een hoger zoutgehalte. Ook zijn veel Chinese sojasauzen 'versneden', dat betekent dat ze een mengsel zijn van gefermenteerde en chemische sojasauzen. Heel vaak worden aan Chinese sojasauzen ook additieven toegevoegd.

Is Kikkoman sojasaus een Chinese sojasaus?

Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus is een Japanse sojasaus. U kunt de saus echter even goed gebruiken voor Chinese gerechten. Het is een universele smaakmaker.

Wat is het verschil tussen de sojasaus van Kikkoman en andere sojasauzen.

Vier zuivere ingrediënten, een natuurlijk brouwproces en ongeveer 300 verschillende aroma's vormen het geheim van de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus die gebrouwen wordt volgens een meer dan 300 jaar oud recept.

Hoe wordt sojasaus vervaardigd?

Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt volgens een meer dan 300 jaar oud recept in een ongeveer zes maanden durend, natuurlijk brouwproces vervaardigd. De saus bestaat uit vier zuivere ingrediënten: sojabonen, tarwe, water en zout. Er worden geen additieven toegevoegd. Hoe de afzonderlijke productiestappen eruit zien, kunt u hier nalezen.

Welke voedingswaarde heeft de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman?

Onze natuurlijk gebrouwen sojasaus heeft de volgende voedingswaarden per 100 ml:

Hoe is de voedingswaarde en het zoutgehalte van de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus 43 % minder zout?

Onze natuurlijk gebrouwen sojasaus met minder zout heeft de volgende voedingswaarden per 100 ml:

Is de natuurlijk gebrouwen sojasaus van Kikkoman vrij van gluten?

Bij Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus ligt het glutengehalte onder de aantoonbare grens van 10 ppm (volgens resultaten van onafhankelijke instituten). Bij een glutenintolerantie adviseren wij om de Kikkoman natuurlijk gebrouwen Tamari glutenvrije sojasaus te gebruiken.

Wordt Kikkoman sojasaus vervaardigd met sojabonen die door middel van gentechniek gemanipuleerd zijn?

Kikkoman let bij de vervaardiging op zeer hoogwaardige ingrediënten en een natuurlijke productie. Daarom worden alle Kikkoman-producten die in Nederland worden geproduceerd, vervaardigd met Non-GMO-sojabonen.

Worden de Kikkoman-producten in Japan vervaardigd?

Voor de verkoop in Europa wordt de Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus in Sappemeer (Nederland) vervaardigd. Bij de vervaardiging van de natuurlijk gebrouwen sojasaus worden alleen vier zuivere ingrediënten gebruikt. De sojabonen worden gekocht in Brazilië, Canada of de VS., de tarwe uit Duitsland, het zout en het water uit Nederland.