Via Google+ delen:

Ingrediënten

Natuurlijk gebrouwen sojasaus wordt gemaakt door enkel vier basisingrediënten te gebruiken: sojabonen, tarwe, zout en water. Deze simpele ingrediënten worden echter zorgvuldig geselecteerd aangezien ze direct invloed hebben op de smaak en het aroma van de sojasaus. 

De rol van sojabonen in het fermentatieproces

De unieke karakteristieke kenmerken van sojasaus zijn voornamelijk afkomstig van de eiwitten uit sojabonen. De sojabonen worden eerst voor een lange periode in water geweekt, en dan gestoomd bij hoge temperaturen. 

De rol van tarwe in het fermentatieproces

De koolhydraten in tarwe zijn de componenten die de sojasaus een verfijnd aroma geven, en tarwe zorgt ook voor de zoetheid van sojasaus. De tarwe wordt geroosterd bij hoge temperaturen en vervolgens samengeperst  om de fermentatie in gang te zetten. 

De rol van zout en water in het fermentatieproces

Het zout wordt in water opgelost. Deze zout-in-water oplossing houdt de verspreiding van bacteriën gedurende het brouwproces onder controle en fungeert als een conserveermiddel.