Via Google+ delen:

Een veelzijdig kookinstrument

De wok is erg geschikt voor mensen die graag creatief koken en ideaal voor het roerbakken, stomen, frituren of blancheren van ingrediënten. Sommigen denken onterecht dat je in een wok alleen Aziatische maaltijden kunt bereiden, maar eigenlijk kun je vrijwel alles klaarmaken in zo’n handige ronde pan. Wat te denken van een lekkere, hartige aardappelsalade? Maak die klaar zoals u gewend bent en geef het gerecht net wat extra’s door het voor het serveren nog even zachtjes te roerbakken in de wok. Daardoor verdeelt u de verschillende smaken door het hele gerecht en ontstaat een harmonieuze mix van ingrediënten. De wok is ook perfect voor soepen, stoofpotten, fricassees of goulash.

Handig om te weten: wat je kunt klaarmaken in een grote koekenpan, kun je ook in een wok bereiden. Dat geldt ook voor desserts. Je kunt zoete kwarkknoedels frituren en met kaneel bestrooide appel- en perenschijfjes bakken en zo in een handomdraai een heerlijk dessert creëren. Onze woksaus is perfect voor het op smaak brengen van alle zoete en hartige wokmaaltijden. Door deze gekaramelliseerde sojasaus aan de gerechten toe te voegen geeft u een unieke dimensie aan de smaak, die daardoor nog beter tot zijn recht komt.

Eenvoudige, snelle en vitaminerijke maaltijden

Snijd alle ingrediënten in stukjes en zet alle specerijen en sausjes vast binnen handbereik voordat u begint met koken, want als de wok eenmaal heet is gaat het snel! Nadat u alle ingrediënten een voor een in de wok hebt gedaan is het gerecht binnen enkele minuten klaar. Doordat een beetje olie of vet in de wok voldoende is, blijven alle ingrediënten knapperig, behouden ze hun kleur en gaan de vitamines niet verloren. Onze tip: kook nooit te veel ingrediënten tegelijk, want dan worden ze minder krokant en verliezen ze smaak. Zorg er dus voor dat de wok nooit voor meer dan twee derde gevuld is. We hebben een paar heerlijke wokrecepten voor u klaarstaan, zodat u meteen kunt beginnen.

Video: Koken met de wok