Via Google+ delen:

Hoe Kikkoman sojasaus goed doseren!

In recepten is er altijd een hoeveelheid voor het kruiden met sojasaus. Maar wat als je je creativiteit in de keuken de vrije loop wilt laten? Hoe doseer je Kikkoman sojasaus goed - of het nu op de ingrediëntenlijst staat of niet?

Wij laten u zien hoe u onze sojasaus kunt gebruiken voor culinaire doeleinden. Voor koken, marineren, glaceren of op smaak brengen.

Sojasaus is de smaakmaker om alle gerechten met vlees, vis, sauzen of groenten een bijzondere volheid te geven, niet alleen Aziatisch! Waarom werkt dit? Simpelweg omdat sojasaus rijk is aan Umami is. En sojasaus is ook een ideale vervanger voor zout.

Sojasaus voor saladedressings

Er is geen toverformule voor hoeveel sojasaus hoort bij een saladedressing voor verse salades. Als vuistregel: tot één eetlepel sojasaus per eetlepel olie. U kunt doen zonder zout en azijn. Andere specerijen, citroensap of verse kruiden zijn altijd geschikt. Experimenteer gewoon een beetje.

Sojasaus om te koken

Koken hangt af van uw smaak. Professionals en ervaren amateurtoks voegen de sojasaus aan het eind van het kookproces toe over hun eten en proeven het vervolgens.

Sojasaus voor glaceren

Het moet er knapperig en smakelijk uitzien en een mooie glans hebben. Smeer een mengsel van sojasaus en wat honing op het vlees net voor het einde van de kooktijd en zet het nog even terug in de oven.

Sojasaus voor marinades

Of u nu vlees, vis of groenten marineert: sojasaus is een prima smaakbasis voor allerlei soorten marinades.

Als vuistregel voor uw eigen creatie: reken met ongeveer 3 tot 4 eetlepels sojasaus per portie marinade goed (ca. 120 tot 150 g). Plus andere ingrediënten en specerijen. Belangrijk: De verhouding tussen sojasaus en andere vloeibare ingrediënten moet ongeveer 2:1 zijn.

U kunt het uzelf heel gemakkelijk maken als u gebruik maakt van een van de hoogwaardige en smaakvolle marinades uit ons Teriyaki programma. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken: van knoflook tot BBQ honing. In principe voor gemarineerd gebraden of gegrild vlees geldt: borstel kruiden of specerijen af en dep ze droog. Niets brandt zo aan.

Sojasaus als smaakmaker

U bent de baas! Dit geldt vooral voor het kruiden van gerechten aan tafel. Met één of twee scheutjes sojasaus kunt u uw gerechten nog voller maken. Onze dispenser is bijzonder praktisch om mee te doseren aan tafel.