Via Google+ delen:

Mexico meets Kikkoman sojasaus

Mexico is thuishaven van de chilipepers. Maar dat is noet alles: in de traditionele Mexicaanse keuken komen precolumbiaanse, Spaanse, Franse, Arabische, Caribische en andere culturen bij elkaar. Naast de milde tot hete chilipepers, staan veel andere groenten en fruit op het menu.

Afhankelijk van de regio worden vlees, gevogelte en alle soorten verse vis geserveerd. Het nationale gerecht van Mexico is Mole Poblano con Pollo: het bestaat uit gevogelte dat wordt overgoten met een saus van chilipepers, verschillende specerijen met als 'geheim ingrediënt' een beetje chocolade.

 

 

Een heerlijke combinatie van twee traditionele keukens

Net als de Japanse keuken – de zogenaamde Washoku – wordt ook de Mexicaanse keuken door UNESCO erkend als een immaterieel cultureel werelderfgoed. En deze twee vullen elkaar verrassend goed aan: probeert u eens onze tomaat-ponzu-dip als u de volgende keer trek hebt in tortillachips.

Of bereid uw Mexicaanse chilipepers eens met Kikkoman sojasaus – een culinaire lekkernij! Nog een tip: dankzij haar umami smaak haalt onze sojasaus net dat beetje meer uit albóndiga's, lekkere gehaktballetjes in tomatensaus en chili poblano, heerlijk gevulde groene pepers. Laat u verrassen door deze smaaksensaties!

Snelle Mexicaanse keuken

Veel gerechten uit de Mexicaanse keuken zijn ideaal voor haastige mensen. Taco's zijn bijvoorbeeld een Mexicaanse snack die ook bij ons erg populair is: de opgerolde maïstortilla's kunnen geheel naar smaak worden gevuld met diverse lekkernijen en zijn in een mum van tijd klaar. Een perfect alternatieve snack zijn de dunne tarwetortilla-wraps die in Mexico warm en vaak eveneens gevuld worden geserveerd.