Via Google+ delen:

Maak het nog beter met saladedressings

Zelfs hele knapperige en verse salades hebben van zichzelf weinig smaak en zijn vrij saai. Wil je toch een smaakvolle maaltijd? Gebruik dan heerlijke saladedressings! Het mooie is bovendien dat je al je creativiteit kwijt kunt in de bereiding. Sommige mensen hebben een voorkeur voor de klassieke  azijn- en wijndressing, anderen voegen graag kruiden, specerijen en tal van andere ingrediënten toe. Een salade zonder dressing is als brood zonder boter. Daarom vinden we het een goed idee om het onderwerp saladedressings wat nader te bekijken.

Nader bekeken: welke ingrediënten hebben we nodig?

Wat maakt een saladedressing goed? Is dat een beetje kleur om een groene salade er extra lekker te laten uitzien? Of zijn het de ingrediënten die het verschil maken tussen een niet zo bijzondere dressing, of eentje waarbij het water je uit de mond loopt? Alles kan! Saladedressings kunnen dik of dun, transparant of kleurrijk, intens of mild van smaak zijn. Het recept voor de perfecte dressing bestaat niet. De basis kan bestaan uit azijn en olie, yoghurt of room. Creativiteit is zeker een voordeel. Er zijn kant-en-klare saladedressings in allerlei soorten, met variëteiten en smaken als ‘American of ‘Thousand Island’, die je kunt gebruiken om een eenvoudige salade om te toveren in een culinair hoogstandje. Hoewel er veel verschillende dressings verkrijgbaar zijn, is het goed om te onthouden dat niet elke dressing geschikt is voor elke salade.

Wat is beter: een kant-en-klare dressing kopen of zelf maken?

Sommige mensen kiezen voor kant-en-klare dressings, voor het gemak of omdat ze weinig tijd hebben. Dat is jammer, want heerlijke saladedressings zijn zelf snel en gemakkelijk te maken en vaak interessanter dan de dressings uit de supermarkt.  Ingrediënten zijn er in overvloed en bovendien vaak heel goedkoop. Als je van romig houdt kun je een heerlijke yoghurtdressing maken. Of je houdt het bij de traditionele azijn- en oliedressing voor knapperige groene salades.

Video: Mijn salade opleuken