Via Google+ delen:

Winter is het seizoen van soep en stoofschotels

Winter is het seizoen van soep en stoofschotels

Wanneer de dagen korter worden en er een ijzige kou in de lucht hangt, worden soepen en stoofschotels populaire maaltijd keuzes.

In het verleden waren soepen en stoofschotels goedkope maaltijden die de magen vulden. Later werden soepen een entrée voor een formeel diner. Vandaag de dag is soep een voorgerecht. Soep is warm, vullend en een gerecht dat zo divers is dat het nooit gaat vervelen. In plaats van traditionele kruiden of zout te gebruiken voor soepen en stoofschotels, kun je ze ook op smaak brengen met onze Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus. Het brengt niet alleen de natuurlijke smaken van de ingrediënten naar voren, het voegt ook een mooie rijkheid toe die zout niet doet. Voor diegene die liever hun zoutinname willen verminderen is er ook een Less-Salt variant beschikbaar.

1. Soepen

Er zijn eigenlijk twee categorieën soepen: heldere bouillons of 'consommés' en dikkere, meer romige soepen. Consommés bevatten klassieke kippenbouillon of groentebouillon. Bouillons zijn licht en minder vullend dan de romige soepen. Dit is waarom ze vaak worden gebruikt als voorgerecht of tussentijds gerecht. Dikkere soepen zijn over het algemeen gepureerd en bevatten vlees, groente of vis. Ze zijn verdikt met rijst, gerst, aardappelen, meel of room.

2. Stoofschotels

In tegenstelling tot soepen zijn stoofschotels niet gepureerd of helder en bevatten doorgaans meer ingrediënten. Ze vullen meer dan soepen en je kan ze ook eten als een complete maaltijd. Daarnaast kook je het allemaal in één pan, dus hoef je minder af te wassen! Oorspronkelijk bevatten stoofschotels peulvruchten zoals erwten of bonen, veel groenten en vlees. Stoofschotels zijn eigenlijk één van de oudste gerechten ter wereld. Er zijn vele verschillende recepten voor stoofschotels en ze waren ook al populair in de Romeinse tijd. 

Met stoofpotten is heerlijk te variëren waardoor er elke keer weer een andere smaakdimensie aan te geven is! Maar de klassieke stoofpotten in Nederland zijn natuurlijk runderstoofpotjes, goulash en kippenstoof.

Heerlijke Kikkoman soep en stoofschotel recepten

Soepen en stoofschotels zijn heel erg makkelijk te maken. Het is geheel aan jou welke ingrediënten je gebruikt en hoe je ze combineert, want in soepen en stoofschotels zijn veel verschillende ingrediënten te verwerken. Eigenlijk zijn ze een goede manier om te experimenteren. We hebben je enkele klassieke Kikkoman-recepten gegeven die je gegarandeerd opwarmen en je smaakpapillen prikkelen op koude herfst- en winterdagen, of je nu een liefhebber bent van gastronomische of verantwoorde gerechten. 'Bon appetit' van Kikkoman!