Via Google+ delen:

Een andere kijk op sushi

Wie het woord ‘sushi’ hoort, denkt onmiddellijk aan het traditionele, verfijnde gerecht dat bestaat uit in rijst gerolde groenten of rauwe vis. Wist u dat het wel tien jaar kan duren om de kunst van het sushi-maken perfect te leren beheersen? Een Sushi Meester doet er zo lang over om zijn kwalificatie te halen. Gelukkig hoeft u geen Sushi Meester te zijn om uw eigen, verrukkelijke sushigerecht te creëren. Sushi hoeft zelfs niet altijd opgerold te zijn. Chirashi Sushi, oftewel ‘verspreide sushi’, wordt geserveerd in een kom en bestaat uit met groenten, vis, kip en andere lekkernijen combineerde sushi-rijst. Onze natuurlijk gebrouwen sojasaus zorgt voor een heerlijke authentieke smaak. Chirashu Sushi is een prima gerecht, wanneer uw gasten verschillende dingen lekker vinden. U kunt het presenteren als een sushibuffet, waarbij u een selectie van ingrediënten aanbiedt met sushirijst als basis. Iedere gast kan vervolgens zelf kiezen uit verschillende toppings en zo zijn eigen Chirashi Sushi-maaltijd samenstellen.

Voor een andere variatie – de Temaki of ‘met de hand gerolde’ sushi – legt u de ingrediënten op van zeewier gemaakte nori-vellen, die u met de hand oprolt en vervolgens in hapklare porties snijdt. Als modern en gemakkelijk alternatief kunt u in plaats van nori-vellen ook slablaadjes gebruiken. Dat is gezond en aan het klaarmaken ervan kunnen familie en vrienden veel plezier beleven. Was en snijd de slablaadjes goed. Maak vormpjes van sushirijst en leg ze op de bladeren. Leg daar in de lengte gesneden reepjes seizoensgroenten, vlees of vis op en besprenkel het geheel met sesamzaadjes. Dip de Tamaki vlak voor het eten in onze natuurlijk gebrouwen sojasaus. Eet smakelijk!