Via Google+ delen:

Tips voor snelle snackideeën met Kikkoman

ledere Kikkoman fan weet dat sojasaus een veelzijdige smaakmaker is. U kunt de saus gebruiken voor het bereiden van fantastische hapjes, die ongelooflijk eenvoudig te maken zijn. We hebben een paar suggesties voor u. Verrast? Probeer ze nu zelf!

Heb je zelf creatieve ideeën? Stuur ons gerust een e-mail met suggesties.

Ontbijteieren met Kikkoman

Wat doe je tijdens het ontbijt op je ei? Het is het zeker waard sojasaus te proberen. Doe gewoon een paar druppels sojasaus op uw ei en geniet. U kunt alle soorten eieren op smaak brengen met Kikkoman, of het nu gekookte, gebakken of roereieren zijn. Wanneer u roereieren klaarmaakt kunt u de saus simpelweg tijdens de laatste kookminuut in de pan toevoegen.

Met sojasaus op smaak gebrachte noten en zaden

Bak pompoen- en zonnebloempitten of walnoten in een pan en breng ze op smaak met sojasaus. Voeg drie of vier eetlepels sojasaus toe aan de gebakken noten of zaden. U kunt de smaak nog verfijnen door een beetje honing toe te voegen, waardoor de noten en zaden karamelliseren. Ze zijn heerlijk op salades of in soepen of om gewoon als snack te eten.

Guacamole à la Kikkoman

Guacamole is ongelooflijk snel klaar te maken en smaakt heerlijk. Snijd een avocado door de helft, verwijder de pit en schraap het vruchtvlees met behulp van een vorkje in een kom. Breng de dipsaus op smaak met sjalotjes, knoflook, peper en een flinke scheut sojasaus. Voeg een scheutje citroensap toe om te voorkomen dat de avocado bruin kleurt. Als u van pittig houdt kunt u er een beetje Spaanse peper bij doen. Guacamole is ideaal als bijgerecht bij gebakken of gegrilde gerechten. Het is bovendien een lekkere dip bij groentesticks.

Tonijnbaguette met sojasaus

Tonijn is ideaal om baguettes of ciabatta mee te beleggen. Als u tonijn uit blik gebruikt, versterk dan de smaak door wat gehakte uien of sjalotten toe te voegen, plus een flinke scheut sojasaus. Beleg het brood, doe er een slablad en wat komkommerschijfjes bovenop en dit heerlijke hapje is klaar om gegeten te worden.

Groentesticks met sojasaus dip

Stokjes met rauwe wortel, komkommer en paprika smaken het best als je ze ergens in doopt. Bijvoorbeeld in een schaaltje met sojasaus. Zelfs kinderen vinden het lekker.

U kunt ook gelijke hoeveelheden mayonaise en verse yoghurt mengen en vervolgens geroosterde sesamzaadjes en sojasaus toevoegen.

Schudden maar! Met Kikkoman

U kunt sojasaus zelfs in een shake doen. Natuurlijk gaat dat niet op voor elke zoete milkshake, maar het smaakt geweldig in groenteshakes. Sojasaus geeft een mooie volle smaak aan een ananas- en radijsshake. Voor 4 personen: snijd het vruchtvlees van ongeveer 300 gram rijpe ananas in stukjes. Meng de stukjes met 100 ml water en laat het geheel afkoelen. Maak 150 gram radijsjes schoon en hak ze fijn. Meng de radijs met 100 ml water en laat het mengsel uitlekken in een fijne zeef. Giet het ananas- en  radijssap in glazen en sprenkel er sojasaus overheen. Serveer ijskoud.

Een scheutje sojasaus in het kookwater

Voeg een flinke scheut sojasaus toe aan het water waarin u aardappelen,  pasta, bonen of asperges kookt, zodat ze de volle smaak tijdens het koken kunnen opnemen. Een extra bonus is dat u geen zout hoeft toe te voegen.

Stoommaaltijden worden ook lekkerder van een eetlepel sojasaus in het stoomwater.

Speciale salade dressings

Het vervangen van zout (of een deel hiervan) met Kikkoman sojasaus voegt een extra speciale smaak toe en brengt de natuurlijke smaken van de andere specerijen en kruiden naar boven.