Via Google+ delen:

Kikkoman: 's werelds grootste op het gebied van sojasaus

De Kikkoman-groep heeft haar wortels in de productie en de verkoop van sojasaus. Miljoenen mensen over de hele wereld kennen en gebruiken de natuurlijk gebrouwen sojasaus. In Japan en verschillende andere landen is Kikkoman ook nog actief op een aantal andere gebieden. Kikkoman heeft bijvoorbeeld dochtermaatschappijen opgericht die handelen met farmaceutische artikelen, wijnen, likeuren, vruchtensappen, tomatenproducten en Aziatische levensmiddelen of heeft aandelen in bestaande ondernemingen in deze branches. Kikkoman heeft bovendien dochtermaatschappijen in de gastronomie en handel. Zo behoren het Japanse toprestaurant Daitokai in Berlijn en Keulen tot de Kikkoman-groep. Verder is de JFC International-groep, een van de grootste groothandelaren in origineel Aziatische levensmiddelen, voor 100% een Kikkoman-dochter.

Productie rondom de aardbol

Vanuit standplaatsen in Japan, Singapore, Taiwan, China, Australië, Canada, de VS en Europa bekommeren 6.500 medewerkers zich om het reilen en zeilen van de Japanse onderneming. Kikkoman wordt geproduceerd in negen productievestigingen in Japan, de VS, Singapore, Taiwan, China en Nederland. Circa 400 miljoen liter natuurlijk gebrouwen sojasaus verlaten van daaruit de brouwerijen op weg naar hun plaats in supermarkten, delicatessenwinkels of Azië-shops.

Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag in Europa, heeft Kikkoman in oktober 1997 de eerste Europese brouwerij geopend in het Nederlandse Hoogezand-Sappemeer. Vanuit deze productievestiging wordt heel Europa bevoorraad met  Kikkoman soyasaus.