Via Google+ delen:

Kikkoman sojasaus: gegarandeerd GMO-vrij!

Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit en herkomst van onze grondstoffen en aan natuurlijke productie. Hoogwaardige ingrediënten zijn de essentie van de karakteristieke en veelzijdige smaak van Kikkoman sojasauzen. Daarom gebruiken we geen kunstmatige additieven in onze sauzen en verwerken we alleen niet-GMO -soja. Hierdoor zijn alle Kikkoman sojasauzen een natuurlijke smaakmaker.

Wat betekent GMO-vrij eigenlijk?

De drie letters "GMO" staan voor een vrij complex onderwerp, maar simpel gezegd gaat het over het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen. Kikkoman verwerkt alleen sojabonen die "GMO-vrij" zijn. Een duidelijk kwaliteitskenmerk.

Hoe kan ik GMO’s in voedsel herkennen?

Alle levensmiddelen, ingrediënten en additieven die rechtstreeks uit GMO-gewassen worden geproduceerd, moeten in de EU worden geëtiketteerd. Dit kan worden aangetoond door de woorden "genetisch gemodificeerd" of "met genetisch gemodificeerd... geproduceerd" in de lijst van ingrediënten of op het etiket. Dit geldt echter niet voor dierlijke producten zoals vlees, melk of eieren. Het goede nieuws: Kikkoman sojasauzen zijn gegarandeerd GMO-vrij!