Via Google+ delen:

Minder zout in maaltijden

Wil je minder zout gebruiken, maar je maaltijden toch extra pit geven? Geen punt met onze natuurlijk gebrouwen sojasauzen. Onderzoek, uitgevoerd door het Instituut Food & Biobased Research van Wageningen UR, heeft dat onlangs nog bevestigd. De studie bestond uit proeven, waarbij zout werd vervangen door sojasaus in saladedressings, tomatensoep en op gebakken vlees. Uit de resultaten blijkt dat het testpanel de smaak van het voedsel waardeerde, ook al zat er tot 35 procent minder zout in. In feite was de smaak zelfs verbeterd dankzij de sojasaus.

Denk om je gezondheid!

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat het beter is minder zout te gebruiken in ons voedsel. Vijf gram of een afgestreken theelepel is de maximaal aanbevolen hoeveelheid. Te veel zout verhoogt het risico op hoge bloeddruk en hartziekten. Wanneer je de hoeveelheid zout die je binnenkrijgt vermindert met 30 procent, leef je veel gezonder.

Klik hier voor de link naar de studie.