Via Google+ delen:

Aardappel-tomaten-dal met muntchutney

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2285 kJ / 546 kcal

Voor de dal:

Voor de chutney:

Bovendien: 

  • 250 g haveryoghurt 

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

Schil de uien en pel knoflook, snijd de uien in blokjes en pers de knoflook. Tomaten wassen. Schil, was en snijd de aardappels in blokjes. Verhit de olie in een pan. Voeg uien en knoflook toe, bak ze glazig en bak vervolgens de Garam Masala, kurkuma en koriander gedurende 1 à 2 minuten mee. Voeg de linzen, 120 g tomaten en bouillon toe en laat ca. 30 minuten sudderen. Breng op smaak met sojasaus en citroensap.

Halveer, reinig en was de chili’s voor de chutney. Was de munt en koriander, schud droog en met de chili’s, geraspte kokos, gember, suiker, citroensap en sojasaus fijn pureren. Voeg indien nodig een beetje water toe. 

Snijd de overige tomaten in vieren. Schik de aardappel-tomaten-dal met de resterende tomaten, besprenkel met yoghurt en serveer met muntchutney.