Via Google+ delen:

Appel-gember-chutney met sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 426 kJ / 102 kcal

Bereiding

Bereidingstijd: 20 min

De chili's fijnsnijden (wie niet zo van scherp houdt, moet de pitjes verwijderen). Koriander of basilicum wassen en klein snijden. De appels en de gember schillen, de klokhuizen uit de appels snijden en alles in ca. 0,5 cm grote blokjes snijden.

De suiker in een pan karamelliseren en met het appelsap blussen. De chili's, de sojasaus, de gember en de helft van de appelblokjes in de pan aan de kook brengen en ca. 10 minuten laten sudderen. Als de gekaramelliseerde suiker is opgelost de chutney met een staafmixer glad pureren. Vervolgens de resterende appelstukjes toevoegen, nog eenmaal aan de kook laten komen en met suiker op smaak brengen. Van het vuur nemen, laten afkoelen en vervolgens koriander of basilicum erdoor roeren.

Tip: Deze chutney smaakt heerlijk bij kaas en gevogelte.