Via Google+ delen:

Bolognese à la Kikkoman

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 574 kJ / 137 kcal

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 750 g gehakt (half om half)
  • 4 eetl. tomatenpuree
  • 600 g tomaten
  • 300 ml groentebouillon
  • suiker
  • 8 - 10 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 2 theel. Italiaanse kruiden
  • vers gemalen peper

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

Snijd de uien in kleine stukjes en druk de knoflook fijn. Verhit de olie, voeg gehakt toe en braad aan. Voeg de uien en knoflook. Pureer de tomaten met een roerzeef/passe-vite en voeg de tomatenpuree, de gepureerde tomaten en bouillon toe. Laat aan de kook komen en afgedekt ca. 10 - 15 minuten garen. Breng de saus op smaak met suiker, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus, kruiden en peper en serveer bij bijvoorbeeld spaghetti.