Via Google+ delen:

Bonte groenteschotel

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 983 kJ / 235 kcal

  • 300 g aardappelen
  • 200 g sperziebonen
  • 100 g peultjes
  • 200 g wortelen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 vleestomaten
  • 3 knoflookteentjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1/8 l bouillon
  • 6 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • peper

Bereiding

Bereidingstijd: 50 min

Maak de groenten schoon en schil de aardappelen en wortelen. Snijd de aardappelen in vieren. Snijd de wortelen en lente-uitjes in plakjes, was de peterselie, trek blaadjes eraf en hak deze fijn. Giet heet water over de tomaten, ontvel ze en deel in vieren. Schil de knoflookteentjes druk deze fijn. Verhit olie en bak daarin de aardappelpartjes. Voeg de bonen, knoflook en wortelschijfjes toe en laat 5 minuten stoven. Voeg de resterende groenten en bouillon toe en laat nog eens 15 minuten op laag vuur garen. Breng op smaak met peterselie, sojasaus en peper.

Tips: Tofu in blokjes snijden, in meel wenden, in olie aanbraden en over het gerecht verdelen.