Via Google+ delen:

Broccoli pesto spaghetti met in honing geglaceerde kikkererwten

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 734 kJ / 175 kcal

  • 300 g spaghetti 
  • 250 g broccoli
  • 100 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 100 g crème fraîche
  • 40 g pijnboompitten
  • 3 teentjes knoflook, platgeslagen met de platte kant van een mes
  • 30 ml Kikkoman Natuurlijk Gebrouwen Sojasaus

Geroosterde kikkererwten

Garnering

  • 130 g semi-zongedroogde tomaten
  • 10 g pijnboompitten

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng water aan de kook in een stoompan of een pan waar een stoominzet goed in past. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de broccoli in ongeveer gelijke roosjes. Leg deze in de stomer en zet het passende deksel erop. Laat 6 minuten stomen. Doe de gestoomde broccoli in een keukenmachine, voeg de knoflook, crème fraîche, 30 gr sojasaus, geraspte Parmezaanse kaas en 40 gr pijnboompitten toe. Laat de keukenmachine een minuut malen tot de ingrediënten een dikke saus zijn geworden. Schraap als het nodig is langs de kanten van de kom.

Klop in een middelgrote kom de honing met de sojasaus, tomatenpuree en olie. Voeg het mengsel bij de uitgelekte kikkererwten en roer totdat deze voorzien zijn van een laagje saus. Verdeel de kikkererwten over de bakplaat en bak ze 20 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en laat ze wat afkoelen.

Breng in een grote pan water met ruim zout aan de kook. Kook de spaghetti volgens de kookinstructies op de verpakking al dente. Giet de spaghetti af, maar bewaar 100 ml kookwater. Meng de spaghetti met het bewaarde kookwater en de broccolisaus in een grote pan. Roer nog ongeveer een minuut door op een gemiddeld vuur. Verdeel de spaghetti over vier borden en doe op elk bord een topping van geroosterde kikkererwten.