Via Google+ delen:

Burrito bowl met zoete aardappelen met teriyaki, zwarte bonen en avocado

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 720 kJ / 172 kcal

  • 3 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in stukken van 2 cm dik gesneden
  • 4 el Kikkoman Teriyaki-marinade
  • 3 el raapzaadolie
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 rode ui, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el chipotle-pasta
  • 400 g zwarte bonen (blik), uitgelekt en afgespoeld
  • 2 rode paprika, zonder zaadjes en in schijven gesneden
  • 2 avocado’s, geschild, zonder pit en in schijven gesneden
  • Limoenpartjes om te serveren
  • 2 lenteuitjes, fijn gesneden, om te serveren

Bereiding

Bereidingstijd: 55 min

De oven op 220°C/200°C circulatielucht/gas stand 7 voorverwarmen. Bedek een grote bakplaat met bakpapier, leg de zoete aardappelen erop en meng met 3 eetlepels teriyaki-marinade en 1 eetlepel olie. Bak 35 à 40 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat hem uitlekken en zet hem opzij.

Verwarm 1 eetlepel olie in een middelgrote pan en laat de uien 5 minuten lang sudderen totdat ze zacht zijn. Voeg de knoflook en chipotle-pasta toe en laat het geheel nog eens 2 minuten sudderen. Voeg de bonen en de resterende 1 eetlepel teriyaki-marinade en een scheutje water toe en kook alles nog eens 5 minuten.

Verhit de resterende olie in een pan en bak de paprika’s 6 à 8 minuten totdat ze bruin en zacht zijn.

Verdeel de rijst in 4 kommen en plaats de zoete aardappelen, bonen, rode paprika en avocadoschijfjes erop. Serveer met de limoenpartjes en de gesneden lenteuitje.