Via Google+ delen:

Butaniku no Shogayaki – Varkensvlees in gember-sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1879 kJ / 449 kcal

  • ½ spitskool
  • ½ wortel
  • ¼ komkommer
  • 8 kerstomaatjes
  • 600 g varkenslende in stukjes (12 à 50 g)
  • ¼ bos peterselie
  • 100 g mayonaise

Gember-sojasaus

Bereiding

Bereidingstijd: 25 min

Snijd de spitskool en de wortel in fijne reepjes. Snijd een halve komkommer in dunne plakjes van 2 tot 3 mm. Snijd de tomaat in punten.

Voor de bereiding van de sojasaus: pel en rasp de gember fijn. Meng de sake, de natuurlijk gebrouwen sojasaus en de gember goed door elkaar in een kom. Verhit de olie in een frituurpan en bak het vlees aan beide zijden aan op hoog vuur. Verwijder overtollige olie met keukenpapier. Glaceer het vlees door de gember-sojasaus er overheen te gieten.

Maak het bord mooi op. Presenteer het vlees samen met de koolsalade, mayonaise en peterselie en dien het gerecht op.