Via Google+ delen:

California Rolls

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 732 kJ / 175 kcal

  • 4 x 85 g gekookte sushi-rijst          
  • 4 x surimi                                                 
  • 4 x 25 g avocado, in reepjes gesneden            
  • 4 x 20 g komkommer, in reepjes gesneden                   
  • 4 slablaadjes                              
  • 4 nori-vellen                                                                  
  • wasabi                           
  • mayonaise                      
  • 4 x 15 g kaviaar (tobiko) of een kleine hoeveelheid geroosterde sesamzaadjes om over de rijst te strooien
  • 4 x 5 g ingemaakte gember        

Om te dippen:

Tevens:

  • huishoudfolie, bamboe uitrolmatje

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Bedek het matje met plastic huishoudfolie om te voorkomen dat de sushi-rijst vastplakt. Snijd het nori-vel doormidden en leg de helft, met de zachte kant naar beneden, op het bovenste gedeelte van de bamboemat. Verdeel de sushi-rijst gelijkmatig over het nori-vel en strooi er geroosterde zwarte en witte sesamzaadjes of kaviaar overheen.

Til het onderste gedeelte van het matje op, vouw het en bedek de rijst. Draai de mat om en vouw hem weer open. Het nori-vel ligt nu boven en de sushi-rijst met sesamzaadjes of kaviaar eronder.

Verdeel wasabipasta en mayonaise over het midden van het nori-vel. Leg de vulling (reepjes sla, surimi, avocado, komkommer) er simpelweg bovenop en maak een sushirol zoals u dat gewend bent. Verwijder de uitrolmat en snijd de rol in 6 stukken.