Via Google+ delen:

Carpaccio van witte vis met ponzudressing

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 679 kJ / 162 kcal

  • 250 g Witvis (verse zeebaars of ander soort vis die rauw gegeten kan worden)       
  • 50 g Ui
  • 2 stuks Radijs
  • 4 stuks Cherrytomaatjes
  • 60 ml Kikkoman Ponzu Citrus Soy Sauce
  • 30 ml Olijfolie

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

Meng de Kikkoman Ponzu Citrus Soy Sauce en olijfolie in een kom. Snijd daarna de vis in dunne plakjes. Snijd de ui in plakjes en spoel af met water. Verdeel de vis over een bord. Garneer met de gesneden ui, radijs en cherrytomaatjes en besprenkel met de dressing.

Tip: Als u geen verse vis kunt vinden die rauw gegeten kan worden, kunt u voor de carpaccio ook dun gesneden, gekookte octopus gebruiken.

Allergenen: vis, soja, tarwe