Via Google+ delen:

Champignons Stroganoff met sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1897 kJ / 453 kcal

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 500 g bruine champignons, in vieren gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 takjes tijm, bladeren geplukt en gehakt
  • 1½ el paprika
  • 1 snufje cayennepeper
  • 400 ml groentebouillon
  • 300 g wilde rijst
  • 200 ml zure room
  • 2 tl mosterd
  • 4 el Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • Klein bosje peterselie, grof gehakt
  • 1 citroen, in partjes gesneden

Bereiding

Bereidingstijd: 50 min

Verhit de olie in een grote pan met hoge rand en bak de uien 5 minuten tot ze zacht zijn.

Zet het vuur hoger en voeg de champignons toe. Bak alles al roerend 10 minuten lang totdat het goudbruin is.

Voeg knoflook, tijm, paprika en cayennepeper toe en kook alles 2 minuten lang. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het mengsel 10 minuten sudderen. Voeg de zure room, mosterd en sojasaus toe aan de champignons en laat nog eens 10 minuten sudderen.

Terwijl de champignons koken, kookt u de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en warm houden.

Roer vlak voor het serveren een deel van de peterselie onder de champignons en bewaar de resterende peterselie als garnering. Serveer met wilde rijst en partjes citroen en garneer met peterselie.