Via Google+ delen:

Chili sin carne

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2428 kJ / 580 kcal

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje linzen
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 tl chiliflakes
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl komijn
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el oregano
  • 1 blikje gehakte tomaten
  • 100 ml Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 blikje kidneybonen
  • 8 el haveryoghurt
  • enkele blaadjes koriander
  • 8 kleine tortillawraps

Bereiding

Bereidingstijd: 1h

Schil de uien en knoflook, snijd de uien in reepjes en pers de knoflook. Halveer de paprika, maak schoon, was en snijd in reepjes. Laat de linzen uitlekken.

Verhit de olie in een pan, bak de uien en knoflook glazig, voeg de paprika, chiliflakes, koriander, komijn, paprikapoeder en oregano toe en bak alles 1 à 2 minuten. Voeg  linzen, tomaten, 300 ml water en teriyakisaus toe en laat alles ca. 15 minuten sudderen.

Schil de zoete aardappel, was deze en snijd in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken, doe ze met de zoete aardappel bij de chili en laat alles nogmaals ca. 20 à 25 minuten sudderen. Garneer de chili sin carne met yoghurt en koriander en serveer met de tortilla’s.