Via Google+ delen:

Chirashi sushi met kip

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1765 kJ / 421 kcal

  • 600 g gekookte sushi-rijst
  • 50 g komkommer (geschild en ontdaan van zaadjes)
  • 50 g rode puntpaprika
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels suiker                  
  • ½ theelepel Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 320 g kipfilet
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel of maïzena
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 7-8 eetlepels Kikkoman Wok sauce
  • 2 nori-vellen
  • wat waterkers
  • 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en verdeel in 2 tot 3 mm dikke plakjes. Snijd de paprika in reepjes. Bak roereieren met suiker en sojasaus in een pan met antiaanbaklaag, zonder vet of olie te gebruiken.

Was de kip. Na het droogdeppen in 5 tot 6 mm dikke plakjes snijden en inwrijven met aardappelzetmeel of maïzena. Verwarm de olie en bak de kip aan beide zijden. Voeg de Wok sauce toe en houdt deze aan de kook tot ze licht gekaramelliseerd is. Snijd de nori-vellen in kleine stukjes.

Vul kommen met sushi-rijst. Leg de roereieren, komkommer, paprika en  kip er bovenop, strooi er sesamzaadjes en waterkers overheen en serveer.