Via Google+ delen:

De ultieme Umami-Burger

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2583 kJ / 617 kcal

  • 500 g mager gehakt
  • 2 fijngehakte sjalotjes
  • 3 eetl. Kikkoman Natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 eidooier
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • 6 rijpe langwerpige tomaten, gehalveerd
  • 20 ml olijfolie
  • 1 theel. balsamico-azijn
  • 1 theel. suiker
  • 60 g rijpe Cheddar, geraspt
  • 4 burgerbroodjes, geroosterd
  • waterkers
  • 2 zure augurken, gesneden

Bereiding

Bereidingstijd: 1h 20 min

Meng het gehakt, de sjalotjes, de Kikkoman sojasaus, het eigeel en de Parmezaanse kaas in een kom met een beetje zwarte peper. Verdeel het geheel in vier braadstukken en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 150 °C en besprenkel de gehalveerde tomaten met een mengels van van olijfolie, balsamico-azijn, Kikkoman sojasaus en suiker. Laat het 1 uur roosteren.

Verhit een grillpan, bestrijk de burgers met een beetje olie en braad het per zijde ca. 5 - 6 minuten. Verdeel de geraspte Cheddar over de burgers, braad deze nog enkele minuten en leg de burgers vervolgens met een beetje waterkers op de geroosterde broodjes. Breng daarop de langzaam geroosterde tomaten en de gesneden augurken en leg de bovenste broodjeshelften erop.