Via Google+ delen:

Ebi to Yasai no Gomaae – Geblancheerde garnalen met groenten en sesamsaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 965 kJ / 230 kcal

  • 120 g grote garnalen
  • 100 g sperziebonen
  • 60 g wortelen
  • 60 g shiitake of andere paddenstoelen
  • 30 g witte sesamzaadjes
  • 4 eetlepels Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 6 eetlepels plantaardige olie

Bereiding

Bereidingstijd: 20 min

Blancheer de garnalen, pel ze en snijd ze in hapklare stukken. Haal de bonen af, schil de wortelen, blancheer ze en snijd ze in reepjes van 3 cm lang. Blancheer de paddenstoelen, snijd ze in dunne plakjes en knijp ze voorzichtig uit om al het overtollige water te verwijderen. Bak de sesamzaadjes zonder olie in een koekenpan goudbruin op middelhoog vuur. Laat ze daarna afkoelen. Doe de sesamzaadjes en de saus voor rijst in een maatbeker en pureer met een staafmixer. Voeg langzaam plantaardige olie toe tot de saus een geheel en glad wordt. Meng de garnalen en groenten in een kom. Doe het mengsel daarna op een platte schaal en giet de sesam-sojasaus er overheen.