Via Google+ delen:

Eendenborst à la Orange in Teriyaki-stijl

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1314 kJ / 314 kcal

Bereiding

Bereidingstijd: 50 min

Wel de rozijnen in warm water. Snijd de eendenborst door. Verwarm een pan en bak het eendenvlees eerst zonder olie aan de huidzijde. Daarna omdraaien en kort bakken aan de vleeskant. Laat het vlees op een grillplaat in een voorverwarmde oven op 120°C garen tot het van binnen roze is (kerntemperatuur 65°C).

Wikkel de eend in aluminiumfolie en laat het vlees 15 minuten rusten op een warme plek. Verwijder het teveel aan vet uit de pan. Voeg het sinaasappelsap en de rozijnen toe. Laat dit mengsel inkoken tot ongeveer een kwart van de vloeistof overblijft. Voeg natuurlijk gebrouwen sojasaus en, indien gewenst, suiker toe en laat de saus nog verder inkoken, Leg de voorgegaarde eend in de pan, waar de saus zorgt voor een glazuurlaagje.

Verdeel de plakken eend op een bord en giet de saus er over. Serveer met een bijgerecht naar keuze (bijvoorbeeld groenten of rijst).