Via Google+ delen:

Garnalen in chilisaus

Ingrediënten voor 4 personen

Chilisaus:

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

Knoflook, gember en prei fijnhakken. Alle ingrediënten voor de chilisaus goed mengen.

De garnalen pellen. Staartstuk en kop bewaren. De darm verwijderen. Het vlees droogdeppen en voorzichtig met Kikkoman Tamari sojasaus insmeren. De garnalen in hete olie aanbraden tot ze hun volle kleur hebben. Uit de pan halen en met de gepureerde saus opvullen en aan de kook brengen. Een beetje geroosterde sesamolie toevoegen.

De pak choi in 10 stukken snijden en kort in de pan fruiten. Voor de garnering kunt u fijngesneden ringen lente-ui en chilidraden gebruiken.

Tip: Als u de garnalen niet met sojasaus wilt marineren, kunt u ze ook in aardappelzetmeel wenden voordat u ze gaat aanbraden. Hierdoor krijgt de saus een hogere viscositeit.