Via Google+ delen:

Gebakken calamares met zoete sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1727 kJ / 412 kcal

  • 1/3 bosje bieslook
  • 600 g pijlinktvis
  • 1 prei                          
  • Bloem 
  • Bakolie                       

Voor de zoete sojasaus

  • 200 ml kombu bouillon
  • 100 ml mirin                                        
  • 7 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 2 eetl. suiker
  • 10 g aardappelzetmeel
  • 30 ml water

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Voor de zoete sojasaus: doe de kombu bouillon, mirin, Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en suiker in een pan en breng het geheel aan de kook. Meng het aardappelzetmeel en het water, zodat dit mengsel straks kan dienen als bindmiddel voor de saus.

Snijd de prei in dunne ringen. Maak de pijlinktvis schoon en snijd het bovenste gedeelte in 7 tot 8 dikke ringen. Snijd de tentakels in stukjes van ongeveer 4 cm lang. Haal de vis door de bloem en bak ze in olie van  170ºC. Doe de gebakken inktvis op een bord en giet de zoete sojasaus er overheen. Garneer met preiringen.