Via Google+ delen:

Gebakken kalfslever met uien-sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1198 kJ / 286 kcal

  • 500 g uien
  • 2 eetl. olie
  • 3 eetl. Kikkoman Woksaus
  • 50 ml kippenbouillon
  • 20 g roomboter
  • 4 x 150 g kalfslever
  • Een snufje zout
  • Een snufje peper
  • 3-4 eetl. tarwebloem
  • Peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

Was de uien en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de olie in een pan. Bak de uien tot ze goudbruin zijn. Voeg de Kikkoman Woksaus en de kippenbouillon toe en laat het geheel 2 tot 3 minuten sudderen. Doe de roomboter erbij en roer alles goed door.

Snijd de lever in plakken van 150 g. Kruid de plakken met een snufje zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak de lever aan beide zijden. Leg het vlees vervolgens op een bord, samen met bijgerechten naar keuze (bijvoorbeeld sla, groenten, gewokte groenten, gestampte aardappelen met wortelen, rijst of aardappelen) en giet de uiensaus er overheen. Garneer met gehakte peterselie.