Via Google+ delen:

Gebakken lam met pittige sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1626 kJ / 388 kcal

 Voor de pittige sojasaus

 

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Voor een pittige sojasaus: pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn, snijd ook de prei zeer fijn. Leg de knoflook, gember en prei, plus alle andere ingrediënten voor de pittige sojasaus in een schaal en meng alles goed door elkaar.

Snijd de lamskoteletten in dunne plakken. Roer de natuurlijk gebrouwen sojasaus en de suiker in een schaal door elkaar. Smeer het lamsvlees met dit mengsel in en laat het ongeveer 10 tot 15 minuten rusten. Meng het daarna met het wit van de eieren en haal het door het aardappelmeel. Verhit de olie in een pan (160-170°C) en bak het lamsvlees. Wanneer het lam gaar is, leg het op een bord met een bijgerecht naar keuze en giet de pittige sojasaus er overheen.