Via Google+ delen:

Gebakken noedels met sojasaus en pak choi

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2209 kJ / 528 kcal

  • 75 g cashewnoten
  • 250 g ramen-noedels
  • 3 lente-uitjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 100 g champignons
  • 4 kleine pak choi
  • 2 à 3 el plantaardige olie
  • 1 el geraspte gember
  • 75 ml Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 2 el chilisaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • enkele blaadjes koriander

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Rooster de noten in een pan zonder olie en zet deze even weg. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de lenteuitjes schoon, was ze en snijd ze in ringen. Pel de knoflook en pers hem uit. Halveer de paprika, maak deze schoon, was deze en snijd vervolgens in reepjes. Reinig de champignons en snijd ze in schijfjes. Snijd de pak choi in vier delen en was deze.

Verhit de plantaardige olie in een pan en bak de lenteuitjes, knoflook en gember kort. Voeg de paprika, champignons en pak choi toe, bak ze rondom, doe de noedels erbij, alles omroeren en kort meebakken.

Meng de sojasaus, chilisaus, azijn en sesamolie, voeg toe aan het groentemengsel en bak het nog enkele minuten. Bestrooi met noten en koriander en serveer de gebakken noedels.