Via Google+ delen:

Gebakken runderfilet met rode wijn-sojasaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 2486 kJ / 594 kcal

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Snijd de prei in zeer dunne plakjes en strooi het aardappelzetmeel er overheen. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de prei tot ze bruin en knapperig is. Snijd de runderfilet in plakken van ongeveer 2,5 cm dik en kruid het vlees met wat zout en peper.

Verhit de olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten (zorg ervoor dat het van binnen rauw blijft). Haal het vlees uit de pan, bedek het met aluminiumfolie en houd het warm. Vervang de bakvloeistoffen in de pan door rode wijn en suiker en reduceer de saus met ongeveer een derde tot de gewenste dikte. Voeg de natuurlijk gebrouwen sojasaus toe en breng het geheel weer aan de kook.

Doe het gebakken vlees terug in de pan en warm het kort op.

Snijd de stukken runderfilet diagonaal in smalle reepjes van 3 tot 4 mm. Leg ze op een bord samen met bijgerechten naar keuze (gebakken groenten, Franse frietjes, etc.)

Laat de overgebleven saus in de pan inkoken en roer de boter erdoor. Verdeel de saus over de plakken vlees en bestrooi ze met de gebakken prei.