Via Google+ delen:

Gebakken visfilet met groentesaus

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1293 kJ / 309 kcal

  • 15 g aardappelmeel
  • 45 ml water
  • 200 g uien
  • 80 g wortelen
  • 60 g groene paprika
  • 80 g shiitake paddenstoelen
  • 60 g prei (het witte gedeelte)
  • Plantaardige olie
  • 300 ml dashi (of visbouillon)
  • 70 ml mirin   
  • 5 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 1 eetl. suiker 
  • 30 ml rijstazijn (of ciderazijn)
  • Een paar druppels sesamolie
  • 8 x 50 g filet van witvis (bijvoorbeeld goudbrasem, kabeljauw of snoekbaars) 
  • Een beetje bloem

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

Meng aardappelzetmeel en 45 ml water om een gebonden saus te maken.

Maak de uien schoon, halveer ze en snijd ze in dunne plakjes van 3 tot 4 mm. Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes van ongeveer 4 cm lang. Maak de paprika schoon en snijd die eveneens in reepjes van ongeveer 4 cm lang. Was en snijd de paddenstoelen in dunne plakjes. Snijd de prei in dunne ringen en was die in koud water. Goed laten uitlekken.

Verhit de olie in een pan en bak alle groenten, behalve de prei. Voeg de dashi, mirin, natuurlijk gebrouwen sojasaus, suiker en azijn toe en breng het geheel aan de kook. Combineer het sojasausmengsel met het sausje van aardappelzetmeel en druppel er wat sesamolie overheen.

Verhit olie in een pan tot 160°C of 170°C. Haal de visfilets door de bloem en bak ze. Leg twee stukken vis op elk bord en giet de groentesaus er overheen. Garneer met de fijngehakte prei.