Via Google+ delen:

Gebraden bonen met paddenstoelenmengsel

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1764 kJ / 421 kcal

  • 300 g rijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode chili
  • 250 g gemengde paddenstoelen (bijv. kruidendisteloesterzwam, shiitake, champignons)
  • 200 g groene bonen
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 el geraspte gember
  • 4 el Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde sesam
  • 2 el sesam
  • 1 el sesamolie
  • 2 à 3 el limoensap
  • een beetje verse taugé 

Bereiding

Bereidingstijd: 20 min

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de ui en knoflook, snijd de ui in fijne blokjes en pers de knoflook. Halveer de chili, maak hem schoon, was hem en snijd hem in fijne blokjes. Reinig de paddenstoelen en halveer ze; grote paddenstoelen indien nodig in vieren snijden. Reinig en halveer de bonen.

Verhit de plantaardige olie in een pan en bak de ui, knoflook, chili en gember 1 à 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog eens 3 à 4 minuten. Voeg de bonen en Teriyaki-saus toe en bak alles nog eens ca. 2 à 3 minuten. 

Breng op smaak met sesam, sesamolie en limoensap. Was de taugé grondig af en dep hem droog. Het gebraden bonen met paddenstoelenmengsel met rijst en gegarneerd met taugé serveren.