Via Google+ delen:

Gebraden eendenborst met appel

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 812 kJ / 194 kcal

  • 2 eendenborsten
  • 2 appels
  • 5 theelepels Kikkoman Ponzu Orange
  • 1 theelepel pijnboompitten
  • Peper
  • Olie om te braden

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min

Snijd het vet van de eendenborst in. Verhit de olie in een braadpan op hoog vuur en braad de eendenborst op de huid gedurende 10 minuten. Haal de eend uit de pan en giet de jus in een aparte kom. Doe 3 theelepels Ponzu Orange in de pan en breng het aan de kook om vervolgens de eendenborsten gedurende 3 minuten van de andere kant te braden. Haal de pan van het vuur en laat alles 3 minuten afkoelen.

Schil de appels en snijd ze in 8 stukjes. Doe 2 theelepels Ponzu Orange Sauce in een grote pan en fruit het op een hoog vuur gedurende 2 minuten aan. Voeg de appels toe en bak ze 2 à 3 minuten lang van alle kanten bruin. Voeg de pijnboompitten toe, roer het om en haal de pan van het vuur.

Haal de eendenborst uit de pan, snijd ze in reepjes en leg ze op de borden. Verhit de opzij gezette jus en giet het over de eend. Schik de appels en pijnboompitten met de jus naast de eendenborst. Met peper op smaak brengen en serveren.