Via Google+ delen:

Gebraden filet mignon

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 992 kJ / 237 kcal

Bereiding

Bereidingstijd: 15 min

Schil de gember en knoflook en rasp ze in een diep bord of een kom. Voeg Kikkoman Ponzu Chili en honing toe. Mengen, het filet mignon toevoegen en 1 uur laten marineren, af en toe omdraaien.

Bereid ondertussen de groenten voor. Snij de pompoen in 1 cm dikke schijfjes, schil zoete aardappelen en rapen en snijd ze in 1 cm dikke schijfjes.

Doe de olijfolie in een pan, voeg de groenten en het vierkruidenpoeder toe en laat het op matig vuur sudderen. Voeg Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus en 1 theelepel water toe, dek af en laat 15 minuten op laag vuur sudderen, af en toe roeren. 

Haal het filet mignon uit de marinade, laat het uitlekken en braad het met veelvuldig draaien in pindaolie op hoog vuur gedurende 10 minuten. Voeg de marinade toe en maak er onder voortdurend roeren een romige saus van, op smaak brengen met peper.

Snijd het filet in plakjes en serveer op de borden samen met de groenten en saus.