Via Google+ delen:

Gebraden tonijnsteaks met tomaten- en paprikacompote

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 745 kJ / 178 kcal

  • 2 tonijnsteaks (elk 150 g, 2 cm dik) zonder vel
  • 600 g tomaten
  • 250 g uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 20 g verse gember
  • 1 theelepel olijfolie
  • 4 theelepels Kikkoman Ponzu Chili
  • Peterselie voor de garnering

Bereiding

Bereidingstijd: 50 min

Schil de gember en rasp hem in een diep bord of een kom. Voeg 2 theelepels Kikkoman Ponzu Chili toe. Meng het en voeg de tonijnsteak toe. Even draaien om hem van alle kanten met saus te bedekken. Laat een uurtje in de koelkast marineren (af en toe omdraaien).

Tomaten in vier delen snijden. Schil de uien en snijd ze in schijfjes. Halveer de paprika’s, verwijder de zaden en witte vezels en snijd ze in reepjes van een halve cm breed.

Verhit de olie in een diepe pan, voeg de uien toe en fruit ze al roerend 3 minuten lang.  Voeg de paprika’s toe en kook ze onder voortdurend roeren 5 minuten. Voeg de tomaten en 2 theelepels Kikkoman Ponzu Chili toe. Omroeren en nog eens 30 minuten op matig vuur laten koken.

Wanneer de compote klaar is, haalt u de tonijnsteaks uit de marinade en braadt 1 minuut op hoog vuur van elke kant aan. Haal ze uit de pan. Voeg de marinade toe aan de pan, breng het aan de kook, laat het inkoken en haal de pan van het vuur. 

Verdeel de compote op de borden, leg de tonijnsteaks erop, besprenkel met saus en garneer met peterselie.