Via Google+ delen:

Gebraden venkel

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 871 kJ / 208 kcal

  • 2 venkelknollen
  • 100 g quinoa
  • 100 g kikkererwten
  • 4 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 4 theelepels Kikkoman Ponzu Orange
  • 2 theelepels olijfolie

Bereiding

Bereidingstijd: 18 min

Snijd de venkelknollen in vieren en bewaar de blaadjes. Doe de in vieren gesneden venkelknollen en 2 theelepels Ponzu Orange in een pan. Voeg 200 ml water toe en laat het op matig vuur gedurende 30 minuten koken, af en toe roeren. Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen. Hak de venkelblaadjes fijn. 

Schil de uien en snijd ze in schijfjes. Snijd de tomaten in fijne blokjes.

Doe de uien, tomaten en kikkererwten in een slakom. Voeg de olie toe en meng alles goed. Voeg 2 theelepels Ponzu Orange Sauce toe en nogmaals mengen. Voeg quinoa toe en opnieuw mengen.

Serveer de venkel met quinoa en garneer het geheel met de fijngehakte venkelblaadjes.