Via Google+ delen:

Geglaceerde eend met gebakken Aubergine

Ingrediënten voor 4 personen

Onze Japas zijn ontworpen als tapas in Japanse stijl. Gewoon verdubbelen van de hoeveelheid van elk ingrediënt en je kunt de fingerfood dienen als een hoofdgerecht.

Bereiding

Maak de eend schoon en maak kleine inkepingen in de vetkant. Verwarm de olie en bak de eendenborst aan beide kanten goed aan. Draai nog een keer en laat met de deksel op de pan bakken tot hij rosé gebakken is. Haal de eend uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat een tijdje rusten. 

Verwijder de rest van de olie uit de pan en voeg 2 eetlepels water toe.

Snijd de aubergine in plakken van 1cm dik. Snijd ze nog een keer doormidden of in vieren als de plakken groot zijn. Verwarm de olie in een tweede koekenpan en bak de aubergine(plakken) aan beide kanten.

Schenk wat Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing in de andere koekenpan. Snijd de eendenborst in plakken en bak ze even in het hete mengsel tot de saus overal gelijkmatig is verdeeld.

Leg de auberginestukjes op een bord en leg de plakken eendenborst op elk stuk. Garneer elk stuk eendenborst met marmelade. Besprenkel met bieslook en peper.