Via Google+ delen:

Geglazuurde eendenborst met aubergines

Ingrediënten voor 4 personen

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

De eendenborst bereiden, de huid insnijden. Aan beide kanten scherp aanbraden en daarna afgedekt laten garen totdat ze roze is. Uit de pan nemen en in aluminiumfolie laten rusten. 

De olie uit de pan verwijderen. De aubergines in plakken van 1 cm snijden en halveren of in vieren snijden als de plakken te groot zijn. Aan beide zijden aanbraden.

De Kikkoman Teriyaki BBQ-saus in een andere pan gieten. De eendenborst in plakjes snijden en in de saus wentelen tot het vlees volledig bedekt is.

De aubergineschijfjes schikken, een plakje geglazuurde eendenborst erop leggen. Met sinaasappeljam, fijngehakte bieslook en zwarte peper garneren.