Via Google+ delen:

Gegrilde aubergine met soja-tahin-dressing

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 820 kJ / 196 kcal

  • 2 aubergines
  • 2 el zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 venkel
  • 1/2 granaatappel
  • 25 g pistachenootjes
  • enkele blaadjes munt

Voor de dressing: 

Bereiding

Bereidingstijd: 1h 30 min

Was de aubergines, snijd ze in de lengte door, bestrooi de snijvlakken met zout en laat de aubergines ongeveer 60 minuten rusten. Spoel de aubergineschijfjes af, dep ze droog en grill ze in een grillpan aan beide kanten gedurende ca. 4 à 5 minuten zonder olie. Plaats ze op een bord en besprenkel ze met olijfolie.

Reinig en was de venkel, schaaf ze in dunne reepjes en leg ze op de aubergines. Granaatappelpitten eruit halen en met de pistachenoten en munt over de venkel strooien.

Pel de knoflook voor de dressing, pers deze en meng met tahin, sojasaus, siroop en sap. Breng op smaak met peper, giet over de aubergine en serveer.

Tip: In plaats van tahin kunnen ook fijn gemalen sesamzaadjes worden gebruikt.