Via Google+ delen:

Gegrilde aubergineplakken met kippenvulling

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 aubergine (klein)
  • 1/2 stengel lente ui 
  • 12 eringi paddenstoelen (klein) (oesterzwam)
  • Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing
  • mosterd
  • neutrale olie
  • aardappelzetmeel
  • 200 g kippengehakt
  • 80 g tofu 
  • 1/2 prei
  • 1 eiwit
  • 4 eetlepels panko broodkruimels 
  • 1 eetlepels tarwebloem
  • 1/4 theelepel zout 
  • een beetje witte peper

Onze Japas zijn ontworpen als tapas in Japanse stijl. Gewoon verdubbelen van de hoeveelheid van elk ingrediënt en je kunt de fingerfood dienen als een hoofdgerecht.

Bereiding

Snijd de lente-ui in kleine stukjes, spoel deze af en maak ze droog. 

Bereid de vulling: hak de prei fijn, verwijder het vocht van de tofu. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en kneed ze door elkaar tot alles goed gemengd en glad is. Voeg panko toe als het geheel te zacht en vochtig is. 

Snijd de aubergine in plakken van 3mm dik. Bestrooi één kant met aardappelzetmeel. Leg een beetje vulling op die kant en dek af met een andere plak (die ook aan die kant bestrooid is met aardappelzetmeel). Druk licht aan en maak hem rond.

Verwarm de olie in de koekenpan en bak de auberginesandwiches aan elke kant. Verwijder als alles gebakken is de olie uit de pan. Doe een beetje Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing in de pan en verwarm dit. Kwast de saus op elke auberginesandwich en serveer warm, doormidden gesneden en met een beetje mosterd. Garneer met lente-ui en serveer met gefrituurde eringi-paddenstoelen.