Via Google+ delen:

Gegrilde plakjes aubergine met kipvulling

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kleine aubergine
  • 1/2 lente-ui
  • 12 koningsoesterzwammen (klein)
  • Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing
  • mosterd
  • slaolie
  • aardappelzetmeel
  • 200 g gehakt kippenvlees
  • 80 g tofoe
  • 1/2 prei
  • 1 eiwit
  • 4 eetl. Panko paneermeel
  • 1 eetl. tarwemeel
  • 1/4 theel. zout
  • een beetje witte peper

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

De lente-ui in ringen snijden. Voor de vulling de prei fijnhakken en de tofoe laten uitlekken. Vervolgens alle ingrediënten goed tot een deeg kneden. Als het deeg te zacht is, meer Panko toevoegen.

De aubergine in 3 mm dikke plakken snijden. Eén kant van elke plak in aardappelzetmeel leggen en vervolgens op deze kant de vulling plaatsen. De tweede plak met de kant met aardappelzetmeel erop leggen en vormen. De auberginesandwiches in heet vet aan beide kanten braden. De sandwiches uit de pan nemen als deze gaar zijn en vervolgens de Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing in de pan verwarmen.

Daarna de auberginesandwiches in deze saus glaceren en met mosterd serveren. Met de gebakken zwammen en verse lente-uitjes garneren en warm serveren.