Via Google+ delen:

Gegrilde zalm met auberginepuree en rode bietjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote aubergine
  • 1 mespunt peper
  • 2 stukken zalmfilet van 350 gram
  • 7 eetl. Kikkoman natuurlijk gebrouwen sojasaus
  • 20 g tahin
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 2 gekookte rode bietjes
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 theel. bruine basterd suiker
  • 1 eetl. sesamzaadjes
  • 12 snijbiet blaadjes

Bereiding

Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Bestrijk de binnenkant van de aubergine met 2 eetl. natuurlijk gebrouwen sojasaus, strooi er wat peper op en leg de aubergines 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Schep daarna met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine en snijd het fijn.

Verwijder het vel van de zalm. Snijd elk vel in 4 lange stukken en bestrijk licht met natuurlijk gebrouwen sojasaus. Leg de stukken in een oven van 180°C gedurende 10 minuten. Draai de zalm na 10 minuten om en laat ze nog 10 minuten door bakken. Vervolgens even laten afkoelen.

Meng de tahin met 5 eetl. natuurlijk gebrouwen sojasaus. Snijd de zalm in 4 gelijke stukken. Doe de zalm met marinade in een schaal en draai af en toe om. Bak de zalm vlak voor het serveren in een ingevette grillpan op 2 minuten aan elke kant.

Snijd elk bietje in 8 partjes/maantjes. Dep de stukjes droog met keukenpapier. Meng de rode wijnazijn met sesamolie en de bruine suiker in een kom. Meng de biet erdoorheen. Schep enkele keren voorzichtig om.

Rooster de sesamzaadjes licht in een droge pan.

Serveren:

Leg een stuk zalm midden op het bord. Verdeel aan één kant de stukjes biet en garneer deze met de geroosterde sesamzaadjes. Leg aan de andere kant een lepel auberginepuree en garneer met de bieten blaadjes. Leg twee reepjes krokant vel tegen de zalm.