Via Google+ delen:

Gemengde teriyakispiesjes

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 668 kJ / 160 kcal

Voor de garnalenspiesjes:

Voor de vleesspiesjes:

Voor de spiesjes van sint-jakobsschelpen:

Onze Japas zijn gedacht als Japanse tapas. Gewoon de hoeveelheid van elk ingrediënt verdubbelen en u kunt het fingerfood als hoofdgerecht serveren.

Bereiding

Snijd de garnalen in de lengte open en maak deze schoon. Rijg de hele garnalen aan spiesen en grill deze. Bestrijk met de Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.                  

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges, schil ze en kook ze voor. Snijd in stukjes van 4 cm. Snijd de rosbief in plakjes van 15 gram, wikkel in folie en plet met een vleeshamer. Wikkel de stukjes asperge in de plakjes rosbief en rijg ze aan spiesjes. Rooster de spiesjes op de grill en smeer voor het serveren in met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Snijd de courgette in verticale dunne plakjes (gebruik een aardappelschiller). Wikkel de sint-jakobsschelpen in de plakjes courgette en rijg aan spiesjes. Bak de spiesjes aan beide zijden in een koekenpan en smeer voor het serveren in met Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Tip: U kunt de smaken ook variëren door bijvoorbeeld Kikkoman Teriyaki saus met geroosterde knoflook te gebruiken in plaats van Kikkoman Teriyaki BBQ-saus met honing.

Allergenen: schaaldieren, weekdieren, soja, tarwe, sulfiet