Via Google+ delen:

Gestoofde eendenborst met groenten

Ingrediënten voor 4 personen

per portie: 1451 kJ / 346 kcal

  • 2 lente-uien
  • 180 g spinazie
  • 100 g shiitake paddenstoelen
  • 500 g eendenborst
  • 3 eetl. aardappelzetmeel
  • 300 ml kippenbouillon
  • 7 theel. Kikkoman Woksaus
  • 15 g wasabi

Bereiding

Bereidingstijd: 45 min

Snijd de lente-uien in dunne ringen en leg ze gedurende ongeveer 10 minuten in koud water. Goed laten uitlekken in een zeef. Blancheer de spinazie en laat goed uitlekken. Snijd de shiitake paddenstoelen. Snijd de eend in stukken en maak 4 of 5 inkepingen met een mes aan de huidzijde.

Verhit een pan en bak de eend aan de huidzijde zonder olie. Omdraaien en kort bakken aan de vleeskant. Houdt het vlees heel even in ijskoud water en dep het daarna droog. Snijd het in stukjes van 3 tot 4 mm dik en haal het door het aardappelzetmeel. Laat het teveel aan bloem eraf vallen. Doe de kippenbouillon en de Kikkoman woksaus in een pan en breng het geheel aan de kook.

Voeg de shiitake paddenstoelen toe en laat ze 2 à 3 minuten meekoken. Haal ze daarna uit de pan en houd ze warm.

Leg de plakjes eend in het kookvocht en laat ze ongeveer een minuut sudderen. Zorg ervoor dat de plakjes niet op elkaar liggen. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord. Kook de spinazie in het kookvocht. Leg daarna de spinazie en paddenstoelen naast het vlees. Laat het kookvocht inkoken en giet het over de plakjes eendenvlees. Maak de wasabi klaar en strooi lente-ui over het gerecht.